HUbazzeg

A blog nevét egy hagyományos magyar italról kapta. Ennek receptje az alábbi: végy egy kávé-főzőt, a víz helyét töltsd ki jóféle házipálinkával a VPOP és az APEH támogatásával, majd főzd le. Cukrot, tejet csak a nagyon elvetemültek tegyenek hozzá. FONTOS! Kipróbálása csak saját felelőségre, orvosi felügyelet mellet!!! ------------------------------------------------------------------------------------- Atomparasztság: Trükkös emberek (munkásosztályból) megvalósított kreatív ötletei, melyek létrehozására kevés ember képes.

Okosságok!


Get your own Poll!
www.napiszar.com www.puruttya.hu

Címkék

anál (16) animal (23) átbaszás (19) atomparaszt (15) bazzeg (56) buzi (32) cigány (36) csaj (25) csajok (21) cukiság (39) epic (14) érdekes (32) fail (38) faktor (38) fasz (34) hányás (31) hitler (14) (26) hubazzeg (336) hülye (18) japán (16) kép (27) kocka (14) kutya (15) lol (60) néger (14) (26) omg (21) pina (29) reklám (18) rofl (24) segg (15) szánalmas (32) szar (81) szex (47) videó (63) video (26) wtf (90) youtube (23) zene (40) zsidó (41) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Licenc

Creative Commons Licenc

Választható érettségi tárgy a Hit Gyülekezete

2008.10.05. 09:37 Huúb Azzeg

A judaisztika mellett már a Hit Gyülekezetének tanaiból is lehetőségük van a diákoknak érettségi vizsgát tenni.

A katolikus, a református és az evangélikus hittan, valamint a judaisztika mellett néhány éve bibliaismeretből is érettségi vizsga tehető. 2005/2006-ban a sokak által szektaként emlegetett Hit Gyülekezete is akkreditáltatta a vizsgát. Erre minden középiskolának és fenntartónak lehetősége van.

Ilyen értelmes dolgokról lehet szó a tárgyban:

Nemrégiben lebbent fel a hír a szcientológia "egyház" középiskolákba való beférkőzéséről, amikor is az Oktatási Minisztérium és az Oktatási Hivatal kötelezővé tette a középfokú oktatási intézmények számára az úgynevezett ADAFOR (adatforgalmazó) program alkalmazását. Pár éve pedig egy másik, sokszor szektaként emlegetett felekezet, a Hit Gyülekezete is helyet kapott az oktatásban.

Böngészve az Oktatási Hivatal honlapját érdekes érettségi tantárgyakkal találkozhatunk. Már a cigány kisebbségi népismeret írásbeli is hagy némi kívánni valót maga után, egy projektmunka elkészítéséért - csakúgy, mint más írásbeli vizsgán is -, 100 pontot zsebelhet be az a cigány tanuló, akinek sikerül eljutnia az érettségiig. Nagyobb döbbenetet kelt azonban a Hit Gyülekezete mint választható tárgy. 2007-ben az országban 12 diák döntött úgy, hogy középszinten próbára teszi magát, akkor még csak szóbeli formája létezett, nem volt írásbeli követelmény. Emelt szint viszont már egy éve is létezett, ez azt jelenti, hogy létezhet olyan felsőoktatási intézmény, amely elfogadja, vagy akár kötelezővé is teheti a magasabb szint teljesítését ebből a "tantárgyból".

Az egykori oktatási miniszter, Magyar Bálint által elfogadott vizsgaleírásban a követelmények közé sorolják többek között a hanuka ismeretét is, az Úr ünnepének tekintve azt. A siker érdekében az érettségizőnek ugyancsak el kell sajátítani az úgynevezett "szisztematikus olvasás képességét", így a Bibliát nem csak olvasnia kell tudni, hanem "bizonyos témák szerint tanulmányozni" is. Ugyancsak szükséges, "hogy az ó- és újszövetséget egymásra vonatkoztatva is értelmezze: lássa be bizonyos szöveghelyek jelentésbeli párhuzamosságát".

Miközben Keszei Péter, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke a tavaszi érettségi idején még a kötelező tantárgyak számainak csökkentését sürgette - így a diákok leterheltségére hivatkozva gond nélkül eltörölne olyan alapvető érettségiket, mint a történelem - addig úgy látszik a választható tárgyak bővítése nélkülözhetetlen.

(Szent Korona Rádió)

Szólj hozzá!

Címkék: zsidó iskola hányás bazzeg hitgyüli faktor hubazzeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hubazzeg.blog.hu/api/trackback/id/tr79696848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása